17 februari 2020

Därför bör du lämna in bilen på originalservice

Vi har i en tidigare artikel redogjort för hur ofta man ska serva bilen. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om varför du endast bör lämna in din bil på så kallad originalservice.

Innehåll

  • Vad innebär originalservice?
  • Varför ska man lämna in bilen på originalservice?
  • Hitta din närmaste Suzukiverkstad

Vad innebär originalservice?

Innan vi berättar mer om varför du bör lämna in bilen på originalservice, tänkte vi börja med att redogöra för vad det faktiskt innebär.

Att lämna in bilen på originalservice innebär att den lämnas in hos en verkstad som är auktoriserade av bilmärket i fråga. Förutom att personalen på dessa verkstäder är utbildade, används uteslutande originaldelar vid reparationer och byten av slitagedelar.

Varför ska man lämna in bilen på originalservice?

Det finns många goda anledningar till varför man ska lämna in bilen på originalservice. Först och främst så är personalen på dessa verkstäder, som tidigare nämnts, utbildade enligt märket i fråga.

Något som innebär att de är experter på att serva just din bilmodell. Dagens bilar innehåller exempelvis en hel del komplex teknik, vilken kan vara svår att se över och serva om man inte är utbildad. Inte minst eftersom tekniken kan skilja sig från bil till bil.

Genom att lämna in bilen på en verkstad som använder originalmetoder och reservdelar, kan du också känna dig trygg med att bilen håller sig i bästa tänkbara skick samtidigt som den är säker att köra.

Om servicen är utförd hos en auktoriserad Suzukiverkstad förlängs Suzuki Assistans automatiskt med ett år.

Sammanfattningsvis säkerställer originalservice ett bekymmersfritt bilägande. Ett ägande där du håller din bil i bästa tänkbara skick, vilket i sin tur resulterar i trygg och säker körning samt ett ökat andrahandsvärde!

Hitta din närmaste Suzukiverkstad

För att hålla din Suzuki i absolut toppskick, bör du serva den på en auktoriserad Suzukiverkstad. De har verktygen och utrustningen som garanterar en kvalitet och säkerhet som du inte får någon annanstans.

Våra auktoriserade verkstäder har också möjlighet att hjälpa dig vid alla typer av reparationsärenden, oavsett omfattning. De hjälper dig gladeligen med allt från stenskott, små repor till stora försäkringsärenden vid lack- och plåtskador.

Läs mer om Suzukis service eller hitta din närmaste Suzukiverkstad – varmt välkommen!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.