15 juni 2020

Fördelar med att leasa en hybridbil

Tidigare har vi bl.a. redogjort för vad leasing är samt hur du går tillväga för att hitta den bästa privatleasingen. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om fördelarna med att leasa en hybridbil.

Innehåll

  • Intresset för hybridbilar ökar
  • 3 goda anledningar att leasa en hybridbil
  • Leasa en hybridbil hos Suzuki

Intresset för hybridbilar ökar

Under de senaste åren har intresset för hybridbilar ökat markant. Sverige är faktiskt det land som har flest hybridbilar i hela EU. Samtidigt fortsätter även andelen nyregistrerade bilar öka för varje år som går.

Under 2017 uppgick andelen el- och hybridbilar i Sverige till 2,4 procent, vartefter ökningen accelererade kraftigt under nästkommande år. Enligt branschorganisationen Bil Sweden stod då laddbara bilar för 8 procent av nyregistreringarna.

Det finns såklart många anledningar till varför intresset för denna typ av bilar ökar. En stor anledning är troligtvis EU:s mål om klimatneutrala medlemsländer innan år 2050, samtidigt som svenskarnas klimatmedvetenhet blir allt större.

Men varför ska man egentligen välja en hybridbil framför en bensin- eller dieselbil i samband med leasing? Nedan redogör vi för fördelarna med att leasa en hybridbil!

3 goda anledningar att leasa en hybridbil

På samma sätt som det finns många anledningar till varför intresset för denna typ av bilar ökat markant under senaste år, finns det också många goda anledningar till varför du bör välja att leasa dem. Nedan har vi samlat en handfull av dem:

1. Du kan ta del av lägre fordonsskatter

I Sverige har det införts många initiativ för att få fler att välja en hybridbil. Bland annat har man sänkt fordonsskatten för bilar med låga utsläpp, däribland bilar som drivs delvis med el eller andra förnyelsebara drivmedel. Något som resulterar i att såväl den initiala anskaffningskostnaden som löpande driften blir mindre!

Du bör dock notera att lagstiftningarna som berör hybridbilar och skatter kan ändras över tid. Var därför noga med att kontrollera vilka regler som gäller när du är i färd med att skaffa en ny bil.

2. Driftkostnaderna är mindre

En av de allra största fördelarna med hybridbilar är att driftkostnaderna blir mindre. Detta eftersom du slipper fylla dem med lika mycket bensin eller diesel. Du kan således spara in tusenlappar varje år.

3. Det är bättre för miljön

Ytterligare en stor fördel med dessa bilar är att de är bättre för miljön. Minskade koldioxidutsläpp är en viktig del för att ta hand om vår jord och minska de förödande klimatförändringarna.

Leasa en hybridbil hos Suzuki

Under 2020 lanserade Suzuki sitt 48V-hybridsystem. Ett smart hybridsystem som innebär att batteriet laddas under färden, vilket bl.a. innebär att du slipper tänka på att hitta laddstolpar. Dessutom har den lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

Läs mer om vårt hybridsystem eller kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare, de berättar gärna mer om våra hybridbilar samtidigt som de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.