11 januari 2021

Generella krav för privatleasing

Privatleasing är ett populärt finansieringsalternativ bland de som vill skaffa en ny bil. Många som funderar på att leasa en bil funderar däremot vilka regler och krav som kan finnas. Vi tänkte därför försöka reda ut alla frågetecken!  

Innehåll

  • En introduktion till privatleasing
  • Leasing växer i popularitet
  • Vilka krav finns det för att få privatleasa en bil?
  • Leasa en bil hos Suzuki

En introduktion till privatleasing

Vi har i en tidigare artikel rett ut för vad privatleasing innebär. Har du inte koll på innebörden av leasing rekommenderar vi dig att först och främst läsa artikeln i fråga.

För att summera det hela så kan man däremot säga att privatleasing är en form av långtidshyrning där man som privatperson hyr och använder en bil som ägs av ett finansbolag.

Även företag kan långtidshyra en bil. Det kallas då för företagsleasing. Som tidigare nämnts kommer vi i denna artikel fokusera på det förstnämnda alternativet.

Leasing växer i popularitet

Som nämnts inledningsvis är privatleasing ett alternativ bland de som är i färd med att skaffa sig en ny bil. Det är en finansieringsform som även vuxit i popularitet under de senaste åren, och som troligtvis kommer att fortsätta göra det framöver.

I april förra året sjönk exempelvis nybilsförsäljningen till privatperson med 25 procent, till fördel för leasingen, som istället ökade och stod för hela 35 procent av bilaffärerna.

Vilka krav finns det för att få privatleasa en bil?

Att allt fler svenskar upptäckt fördelarna med leasing råder det ingen tvekan om. Många som är i färd med att privatleasa en bil har däremot många frågor och funderingar, varav en av de vanligaste är ”vilka krav måste jag uppfylla för att få leasa en bil?”.

Vilka krav som finns kan variera från bilhandlare till bilhandlare och från finansieringsbolag till finansieringsbolag. Generellt sett kan man däremot säga att det finns två huvudsakliga krav för att få privatleasa en bil:

  1. Att man klarar av en sedvanlig kreditprövning
  2. Att man ingår och följer ett leasingavtal

En stor fördel med att leasa en bil är att det inte finns några krav på kontantinsats, vilket annars är fallet när du ska finansiera en bil med ett lån. Trots detta brukar du däremot behöva klara av en sedvanlig kreditprövning.

Utöver kreditprövningen är du tvungen att ingå ett leasingavtal, vilket i sin tur ställer en del krav på hur du får nyttja bilen under leasingperioden. Det kan exempelvis handla om särskilda åtaganden och villkor när det kommer till körsträcka, skötsel och underhåll.

Sammanfattningsvis

För att summera det hela så kan man säga att det finns två huvudsakliga krav för att få privatleasa en bil. Dessa kan däremot variera från fall till fall, samtidigt som det oftast finns särskilda krav och villkor under själva leasingperioden. Kontrollera därför vad som gäller hos din lokala bilhandlare!

Leasa en bil hos Suzuki

Om du tillhör dem som tycker att privatleasing är fördelaktigt, kan du med fördel leasa din bil hos oss på Suzuki – det krångelfria alternativet!

När du väljer att hyra en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris. Det mesta är dessutom inkluderat i leasingpaket, vilket innebär att du slipper tänka på sådant som service.*

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

*Drivmedel, vägtrafikskatt och försäkring ingår inte i våra leasingpaket.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.