18 maj 2020

Fyra saker att tänka på när du ska köpa SUV

Överväger du att investera i en SUV? Härligt, då kan du snart förvänta dig en resa utan kompromisser. För att hitta den bil som passar just dig och dina behov, finns det däremot en hel del att tänka på. Låt oss därför dela med oss av fyra saker som du bör tänka på när du ska köpa en SUV!

Så hittar du den bästa SUV:en

Det finns många svenskar som drömmer om att äga en SUV. Mycket tack vare dess mångsidiga egenskaper och generösa storlek. En förutfattad mening är däremot att dessa bilmodeller är väldigt dyra, vilket gör dem svåråtkomliga för många. Så behöver det däremot inte vara. Genom att följa nedanstående tips kan du garanterat hitta en prisvärd SUV som uppfyller just dina behov.

1. Tänk över ditt körmönster

Det allra första du bör göra är att tänka över ditt körmönster. Hur kommer bilen att användas?

Vet du med dig att bilen framförallt kommer att användas på kortare sträckor. Kanske för att skjutsa barnen till skola och aktiviteter, för att storhandla och ta dig till och från jobbet? Eller kommer den att användas för långa pendlingssträckor och bilsemestrar?

2. Välj en passande motor

När du väl har tänkt över ditt körmönster bör du välja en motor baserat på detta. Olika typer av motorer är nämligen bäst lämpade för olika typer av körmönster. Genom att göra ett medvetet val kan du minska dina utsläpp och uppnå en bättre bränsleekonomi. Något som gynnar såväl plånbok som miljö!

Om du framförallt kör kortare sträckor kan en bensin- eller hybridbil vara det bästa alternativet. Är du däremot i behov av att köra längre sträckor kan istället en dieselmotor vara ett bättre alternativ.

Utöver bensin-, diesel- och hybridbilar finns det även ett ytterligare alternativ – biogas. På Suzuki har vi utvecklat ett eget biogassystem som är speciellt anpassat för det svenska klimatet. Våra biogasbilar är inte bara bra för miljön, utan de ger dig även en enastående totalekonomi.

Oavsett körmönster så kan vi på Suzuki erbjuda en bränslesnål och effektiv motor som passar just dig. Vi erbjuder såväl biogas- och hybridbilar som bensindrivna alternativ!

Lär dig mer om våra biogasbilar eller vårt nya hybridsystem, i vilket batteriet laddas under färden. Du sliper således tänka på att hitta laddstolpar, samtidigt som kan njuta av lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

3. Fundera över storlek och utrustning

Efter att ha hittat en effektiv och bränslesnål motor som passar just ditt körmönster, är det dags att börja fundera över bilens storlek och utrustning. Hur många säten behöver du? Hur stort bör lastutrymmet vara? Är du i behov av någon ytterligare utrustning?

För många är bilen ett redskap som underlättar vardagen. Utgå därför från dig, din familj och era gemensamma behov när du tänker över ovanstående. Tänk också på de eventuella aktiviteterna som ni sysslar med. Behövs det ett stort lastutrymme för att rymma hockeyutrustningen? Eller åker ni mycket skidor och är därför i behov av fyrhjulsdrift?

Alla dessa faktorer bör du ha i åtanke när du funderar över bilens storlek och utrustning. Det kommer i slutändan att hjälpa dig hitta den bästa SUV:en för just dig och din familj!

4. Billån eller leasing?

Sist men inte minst bör du fundera på hur bilen ska finansieras, via ett billån eller privatleasing?

Det finns många för- och nackdelar med båda alternativen. För att lära dig mer om dessa och kunna ta ett välgrundat beslut om vilket utav dem som passar bäst för just dig, kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar:

Låt din nästa SUV vara en Suzuki

Om du är i färd med att köpa en SUV, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Med vår Vitara 4×4 kommer du alltid fram, oavsett väglag. Du kan förvänta dig en riktig fyrhjulsdriven SUV som är utrustad med klassledande säkerhet och utrustning redan som standard.

Lär dig mer om Suzuki Vitara eller hitta din närmaste Suzuki-återförsäljare, de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.