10 augusti 2020

Fördelar med att köpa bil med restvärde

Vi har i en tidigare artikel redogjort för vad restvärde är samt hur det beräknas. Men varför ska man egentligen köpa en bil med restvärde? Det tänkte vi reda ut för i denna artikel.  

Innehåll

  • Kort om restvärde
  • Varför ska man köpa bil med restvärde?
  • Låt din nästa bil vara en Suzuki

Kort om restvärde

Om du inte är familjär med restvärde sedan tidigare, tänkte vi börja med att kort berätta om vad det innebär. Önskar du mer djupgående information inom ämnet så rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel ”Restvärde på bil – så fungerar det”.

I korta drag innebär restvärde att du har möjlighet att ta ett mindre lån i samband med ett bilköp. Det fungerar på så sätt att bilhandlaren/långivaren uppskattar vad bilen kommer att vara värd om ett visst antal år. Vanligtvis 3–5 år.

Under denna tid betalar du endast av det belopp som motsvarar bilens värdeminskning. När löptiden, som du och bilhandlaren har kommit överens om, passerat är du tvungen att sälja bilen och kan således kvitta bilens restvärde mot resterande lånebelopp.

Varför ska man köpa bil med restvärde?

Det är inte alla som föredrar att köpa en bil med restvärde. Med det sagt så finns det en hel del fördelar med denna typ av finansieringslösning. Vi tänkte därför lista några utav dem, med förhoppningen att det hjälper dig att ta reda på om det kan vara en attraktiv lösning för just dig.

En av de största fördelarna med restvärde är dina månatliga kostnader blir mindre än om du skulle tagit ett traditionellt billån. Detta eftersom du, som tidigare nämnts, endast är tvungen att betala en del av lånet och därav minskar den månatliga amorteringskostnaden. Resterande del av lånebeloppet betalas som bekant tillbaka med pengarna du får när du säljer bilen.

I och med att du är tvungen att sälja bilen inom ett visst antal år, har du således möjlighet att köpa ytterligare en bil med restvärde. Något som är fördelaktigt om du gillar att byta bil med jämna mellanrum.

Att kontinuerligt byta bil kan i sin tur medföra många fördelar. Förutom ökad körglädje ger det dig möjlighet att ta del av den senaste tekniken och säkerheten. Du har också möjlighet att testa olika typer av bilar.

För att summera det hela är alltså de största fördelarna med denna typ av finansieringslösning att:

  • Dina månatliga kostnader blir mindre
  • Du har möjlighet att byta bil med jämna mellanrum
  • Du får ta del av den senaste tekniken och säkerheten

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller också en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng, hittar du det garanterat hos oss!

Våra lokala återförsäljare hjälper dig dessutom att hitta en finansieringslösning passar just dig. Hitta din närmaste Suzukiåterförsäljare – de hjälper dig att hitta en passande bil och finansieringslösning.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.