28 september 2020

5 fördelar med att köpa bil från en bilhandlare

Är det dags att investera i en ny bil? Då har du troligtvis velat huruvida du ska köpa denna från en bilhandlare eller en privatperson. I denna artikel tänkte vi berätta mer om vilka fördelar som du kan dra nytta av när du väljer det förstnämnda alternativet.

Därför bör du köpa en bil från en handlare

Nedanför listar vi en handfull fördelar som du kan dra nytta av när du väljer att köpa en bil från en bilhandlare:

1. Du kan oftast välja mellan nya och begagnade fordon

De allra flesta handlare har både nya och begagnade bilar på lager. Något som innebär fler valmöjligheter för dig som konsument. Du kan också provköra båda alternativen samt jämföra andra aspekter för att bilda dig en bättre uppfattning om vilken utav dem som passar bäst för just dig.

2. Du har möjlighet att ta del av erbjudanden

Många bilhandlare har kontinuerligt olika erbjudanden. Det kan exempelvis handla om rabatterade priser på vissa bilmodeller, kostnadsfria servicetillfällen eller andra fördelaktiga erbjudanden. Något som inte är möjligt när du väljer att köpa en begagnad bil från en privatperson.

3. Du kan ha möjlighet att byta in din befintliga bil

Om din lokala bilhandlare tillhandahåller både nya och begagnade fordon, är chansen stor att du har möjlighet att byta in din befintliga bil. Pengarna som du får för detta kan du sedan använda för att finansiera din nya bil!

4. Du kan välja mellan olika finansieringslösningar

En annan stor fördel är att handlare kan erbjuda flertalet olika finansieringslösningar såsom leasing, lån och kontantköp. Om du är osäker på vilket alternativ som passar bäst för just dig kan du antingen rådfråga din lokala bilhandlare eller också läsa våra tidigare artiklar inom ämnet:

5. Du kan få garantier och skyddas av konsumentköplagen

När du väljer att köpa en bil från en handlare omfattas den många gånger av diverse garantier. Som om detta inte vore nog är du skyddad av konsumentköplagen, vilket gör att du kan känna dig trygg med ditt köp!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller också en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng, hittar du det garanterat hos oss!

Våra lokala återförsäljare hjälper dig dessutom att hitta det erbjudande och den en finansieringslösning passar bäst för just dig. Hitta din närmaste Suzukiåterförsäljare – de hjälper dig att hitta din nya bil.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.