28 juni 2021

Hyrbil eller egen bil under bilresa?

När man ska ge sig iväg på en längre bilsemester är det många som undrar huruvida man ska använda sin egen bil eller om man ska hyra en bil. Så, vad ska man egentligen välja – hyrbil eller egen bil? Här reder vi ut för- respektive nackdelarna med de två alternativen.

För- och nackdelar med egen bil under bilresan

En av de största fördelarna med att använda sin egen bil under en längre resa är att man känner sig trygg och bekväm bakom ratten. Det är dessutom billigare då du inte behöver betala hyra för bilen. Ytterligare en fördel är flexibiliteten, då du annars kan vara tvungen att lämna tillbaks hyrbilen på en specifik dag och plats.

Att köra sin egen bil under långresorna är däremot inte enbart positivt. Den främsta nackdelen är nämligen att det utsätter bilen för en hel del slitage. Något som kan medföra dyra service- och reparationskostnader efter hemkomsten. Ytterligare en nackdel är att mätarställningen ökar markant, vilket i det långa loppet minskar värdet på din bil.

För- och nackdelar med hyrbil under bilresan

En av de främsta fördelarna med att hyra en bil är att du undviker slitage på din egen bil. Väljer du dessutom att hyra en bränslesnål bil kan du komma undan med billigare bensinkostnader under semestern. Pengar som istället kan läggas på andra roligare saker!

Trots att du kan spara in pengar genom att hyra en bil som är bränslesnålare än din egen, medför det ökade kostnader till följd av hyresavgiften. En annan nackdel är att många uthyrare inte tillåter fri körsträcka, utan debiterar en avgift per kilometer, vilket kan bli väldigt dyrt om man genomför en längre semester.

Så, vad ska man då välja – hyrbil eller egen bil?

Huruvida man ska hyra en bil eller använda sin egen under semestern är upp till var och en att bestämma. Det gäller att överväga för- och nackdelarna med de båda alternativen och därefter besluta vilket av dem som passar bäst för just dig och din familj!

Vill du få fler tips för en lyckad bilsemester?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål bil som tar dig fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.