31 maj 2021

Tips för att förvara din takbox på bästa sätt

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av våra bästa tips när du ska packa en takbox. När boxen inte används är det däremot viktigt att den förvaras på rätt för att undvika onödiga skador och slitage. Låt oss därför berätta mer om hur du gör för att förvara din takbox på bästa sätt! 

Innehåll

  • Därför är det viktigt med rätt förvaring
  • Smarta tips när du ska förvara en takbox
  • Köp en takbox hos din Suzukiåterförsäljare

Därför är det viktigt med rätt förvaring

Generellt sett är det inte rekommenderat att köra runt med en tom takbox då det bl.a. kan leda till en ökad bränsleförbrukning. Med andra ord bör den bara monteras på taket då den ska användas. Något som innebär att den kan komma att spendera mycket tid i ett förråd eller i ett garage.

Under denna period är det däremot viktigt att du hanterar och förvarar din takbox på rätt sätt. Annars är risken stor att det uppstår onödiga skador och slitage som gör att taxboxens funktion försämras eller i värsta fall gör den obrukbar.

Det finns däremot ännu fler goda anledningar att tänka efter en extra gång när du ska förvara din takbox. Som bekant är de båda stora och otympliga, vilket gör att de tar upp mycket plats i förrådet eller garaget. Med några enkla knep kan du däremot se till att förvaringsutrymmet nyttjas på bästa tänkbara sätt!

Smarta tips när du ska förvara en takbox

Så, hur gör man då för att förvara en takbox på bästa sätt?

Först och främst bör du tänka på att alltid försöka förvara boxen horisontellt. Om du ställer (eller hänger) den på högkant är nämligen risken stor att den tar skada. Antingen på grund av att du skrapar boxen mot backen eller stöter i omkringliggande föremål. Vertikal förvaring över längre tid riskerar även det att leda till skador på din takbox!

Att minska risken för skador är däremot inte den enda anledningen till att förvara boxen horisontellt. Genom att göra detta kan du även lägga in och förvara andra saker i den. Det ger dig alltså extra förvaringsutrymme samtidigt som du nyttjar den tillgängliga ytan på bästa sätt.

Något annat som är att rekommendera är att införskaffa en s.k. multilift. En smart upphängningsanordning som kan monteras i såväl förråd som garage och gör att du kan förvara din takbox hängande i taket.

Köp en takbox hos din Suzuki-återförsäljare

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du bäst förvarar din takbox när den inte används. Är du i behov av att införskaffa en ny box, kan du med fördel gör det hos din lokala Suzukiåterförsäljare. Här hittar du allt du kan tänkas behöva för en smidigare bilresa!

Klicka här för att hitta närmaste Suzuki-återförsäljare.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.