6 april 2021

Sex tips för en lyckad förrådsrensning

Förrådet tenderar att bli en plats där man slänger in allt ”som kan komma till användning” eller ”kan vara bra att ha”. Något som gör att det snabbt fylls upp med massa bråte som aldrig kommer till användning. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad förrådsrensning!  

Utmaningar med förrådsutrymmen

Som nämnts inledningsvis tenderar förrådsutrymmet att bli en plats där man lägger allt ”som kan komma till användning någon gång i framtiden” eller ”som kan vara bra att ha”. Därutöver brukar det bli hem åt allt sådant som man inte orkar åka med till återvinningsstationen.

Sammantaget medför allt detta att förrådet snabbt fylls med massa bråte som aldrig kommer till användning. I de allra flesta fall har det dessutom hunnit bli så pass stökigt att man inte mäktar med att städa eller göra iordning förrådet.

Så, vad är då lösningen? En ordentlig förrådsrensning!

Tips för att rensa och organisera förrådet

För att bli kvitt ovanstående utmaningar gäller det att göra en ordentlig förrådsrensning där du slänger, skänker eller säljer sådant som inte används samt organiserar det som ska vara kvar. För att lyckas med detta rekommenderar vi dig att tänka på följande:

1. Börja med att tömma förrådet

Det allra första du bör göra är att tömma förrådet. Plocka ut allt som finns där inne och ställ det utanför. På så sätt blir det enklare att få en överblick av de grejer som finns i förrådet samt genomföra de nästkommande stegen.

2. Våga göra dig av med saker

Det är många som har svårt att göra sig av med saker. Något som är fullt förståeligt då det bl.a. kan finnas saker med stort affektionsvärde. Här gäller det däremot att försöka tänka kritiskt och verkligen våga göra sig av med saker som inte används. Har grejerna stått orörda i förrådet i 10 år är chansen stor att de kommer stå där minst lika länge till!

Gå igenom alla föremål och släng, sälj eller skänk bort allt som inte används. Märker du att du har svårt att göra dig av med saker kan det vara fördelaktigt att vara två stycken.

3. Kör undan sakerna direkt

Vare sig du planerar ett slänga eller skänka bort sakerna bör du ta tag i detta direkt. Annars finns en risk att det inte blir av och sakerna åker in i förrådet igen.

I samband med att du ska köra undan sakerna är det viktigt att du har en stor och rymlig bil, så att du slipper åka flera vändor. Suzuki Vitara och S-CROSS är två exempel på bilar som har ett stort och rymligt bagageutrymme, perfekt när du ska köra saker till soptippen eller den lokala second hand butiken!

4. Städa ur förrådet

När förrådet väl är tomt och du har rensat bort allt som inte ska vara kvar, rekommenderar vi dig att städa ur förrådet. Sopa av golvet och torka av fönsternischer, hyllor, bänkar och liknande med en trasa.

5. Sätt in smarta förvaringslösningar

För att enklare kunna hålla ordning och reda i förrådet kan det vara bra att sätta in smarta förvaringslösningar i förrådet. Det kan handla om allt ifrån hyllor och lådor till redskapskrokar.

6. Se till att bibehålla ordningen

Sist men inte minst gäller det att försöka bibehålla den goda ordningen som du skapat. För att lyckas med detta kan det vara en bra idé att:

  • Tänka efter innan du sätter in nya saker i förrådet, behövs det verkligen?
  • Lägga tillbaka sakerna på samma plats där de togs ifrån
  • Inventera, sortera och städa med jämna mellanrum

Genom att följa ovanstående steg blir din förrådsrensning förhoppningsvis lyckad!

Underlätta vardagen med en Suzuki

Om du letar efter en rymlig och funktionell bil som underlättar din vardag, exempelvis när du behöver åka och slänga saker på soptippen, kan du med fördel spana in Suzukis bilar. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov!

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.