16 augusti 2021

Tips för att fixa små repor på bilen

Att få repor på bilen är inte roligt. Tyvärr är det många gånger ofrånkomligt. Handlar det om mindre skråmor kan de oftast avlägsnas på ett snabbt och effektivt. Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med detta.

Så får du bort små repor från bilen

Repor på lacken är troligtvis alla bilägares värsta mardröm. Åtminstone en av dem. Har du tur kan däremot mindre repor tas bort med hjälp av en polering. Nedanför berättar vi mer om hur du lyckas med detta:

1. Se till att du har tillgång till rätt produkter

När du ska polera bilen och försöka få bort små repor från lacken bör du använda dig av en roterande polermaskin med tillhörande trissa och medel. Vilken trissa och medel som du ska använda beror på lackens hårdhet. Prova dig fram eller rådfråga en fackman.

2. Tvätta av bilen

När du väl har inhandlat rätt utrustning och produkter, är det dags att tvätta av bilen. Allra helst bör du genomföra en grundlig rengöring. Hur du lyckas med detta kan du läsa mer om i vår tidigare artikel där vi redogör för hur du tvättar bilen själv. Det går även att snabbtvätta bilen i tre enkla steg, men en grundligare rengöring är som sagt att föredra.

3. Polera reporna

Sist men inte minst är det dags att sätta igång med poleringen. Plocka fram polermaskinen och applicera medlet enligt anvisningarna. Lägg gradvis hårdare tryck på repan och vinkla maskinen en aning för att koncentrera det mot den skadade ytan.

I takt med att poleringen fortskrider kommer du att lägga märke till att repan sakta men säkert försvinner…

Svårare än så är det inte att fixa små repor på bilen!

Gör ett besök hos din lokala Suzukiverkstad

Behöver du se efter din bil? Gör då ett besök hos din lokala Suzukiverkstad, de hjälper dig med såväl service som andra ärenden.

Klicka här för att hitta din närmaste Suzukiverkstad.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.