6 april 2020

Checklista vid bilköp – tips på vad du bör kontrollera

Ett bilköp kan lätt kännas överväldigande. Det är minst sagt mycket saker att hålla koll på, och risken är därför att man glömmer bort någonting. För att göra dig väl förbered inför ditt bilköp har vi därför sammanställt en checklista på sådant som kan vara viktigt att fundera på och kontrollera.

Vår checklista inför ett nybilsköp

Som tidigare nämnts finns det minst sagt mycket att hålla koll på i samband med ett bilköp. Genom att följa nedanstående checklista blir det förhoppningsvis en lättare process:

1. Vilka garantier ingår?

När du väljer att köpa en bil från en handlare ingår oftast en nybilsgaranti. Förutsatt att du köper en ny bil. I vissa fall kan det också vara så att du erbjuds fler garanti år, om handlaren har något sådant erbjudande.

Kontrollera därför vilka garantier som ingår, innan du bestämmer dig för att köpa en bil.

2. Finns några andra erbjudanden att tillgå?

Förutom garantier kan bilhandlaren ibland erbjuda gratis service det första året. Det kan också vara så att du erbjuds särskilda extratillbehör eller bekvämligheter helt utan extra kostnad. Kontrollera därför om handlaren tillhandahåller några andra erbjudanden!

3. Har du möjlighet att byta in din gamla bil?

Något annat som kan vara värt att undersöka är om du har möjlighet att byta in din gamla bil. Många handlare erbjuder nämligen olika typer av inbyte för bilägare som vill uppgradera sitt fordon. Detta kan vara både enkelt och kostnadseffektivt för dig som kund.

4. Hur ser avtalet ut?

De flesta som köper en ny bil finansierar detta via ett billån, vilket kan omfattas av olika avtalsvillkor. Kontrollera därför hur avtalet ser ut och säkerställ att du är införstådd med vad det innebär.

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vad du ska tänka på när du ska köpa en ny bil från en bilhandlare. Vill du dessutom få tips på hur du går tillväga för att välja en bil som passar just dig, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vilken bil ska jag köpa? Vi guidar dig till rätt val”.

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Hos oss på Suzuki finns något för alla. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller också en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng, hittar du det garanterat hos oss!

Bekanta dig med våra olika bilmodeller:

Eller hitta din närmaste återförsäljare för en provkörning. Våra återförsäljare tillhandahåller också de allra bästa lokala erbjudandena!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.