20 juli 2020

5 tecken på att det är dags att byta bil

Funderar du på att byta bil, men är osäker på om det är rätt läge? Du är inte ensam. Att investera i en ny bil är ett stort åtagande som många är tveksamma inför. Vi tänkte därför dela med oss av fem tecken som tyder på att det är dags att byta bil! 

Innehåll 

  • Så vet du att det är dags att byta bil
  • Att tänka på när du ska byta bil
  • Låt din nästa bil vara en Suzuki

Så vet du att det är dags att byta bil

Det finns många tecken som tyder på att det är dags att investera i en ny bil. Nedan har vi samlat några av de allra främsta:

1. Bilen krånglar 

Som bekant innehåller bilar en hel del komponenter. Komponenter som med tiden slits ut och behöver bytas ut. Ju äldre bilen är, desto mer delar kommer du vara tvungen att serva och byta ut.

Att kontinuerligt lämna in bilen på service och byta ut dess komponenter kan snabbt bli dyrt. Om du upplever att din bil krånglar och är i behov av allt för mycket kärlek, är detta ett tecken på att du bör byta ut den helt och hållet!

2. Bilen drar för mycket bränsle

Utvecklingen på bilmarknaden går snabbt framåt. Något som bl.a. innebär att de flesta av dagens bilar har en mycket effektiv bränsleförbrukning och därav drar mindre bränsle, i jämförelse med äldre bilmodeller.

Numera finns det också hybridbilar som drivs både på traditionella och förnybara drivmedel. Något som medför att bränslekostnaderna minskar drastiskt och därav kan spara dig tusenlappar varje månad.

3. Bilen har blivit för liten

När du köpte din bil kanske du var ensam eller också hade en sambo. Sedan dess kanske familjen har utökats med barn och eller husdjur, vilket har medfört att den blivit för liten. Då är det hög tid att uppgradera!

4. Bilen saknar utrustning 

Som tidigare nämnts går utvecklingen inom bilbranschen snabbt framåt. Något som inte enbart berör bilarnas bränsleförbrukning, utan även deras utrustning, teknik och säkerhetssystem. Om du upplever att din nuvarande bil inte har alla de bekvämligheter som du söker, kan det vara dags att byta ut den.

5. Bilen uppfyller inte dina behov

Beroende på hur dina körmönster ser ut och vilka behov du har, kan olika bilmodeller vara bäst lämpade. Kanske är det så att dina körmönster eller behov har förändrats sen du investerade i din befintliga bil? I så fall är det dags att byta.

Att tänka på när du ska byta bil

När du väl har bestämt dig för att byta bil finns det såklart en hel del att tänka på. Nedan har vi samlat de saker som du bör fundera på i ett inledande skede:

– Fundera om du ska sälja eller byta in din befintliga bil.

– Vilken bil uppfyller bäst dina behov? För att få vägledning i denna fråga kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vilken bil ska jag köpa? Vi guidar dig till rätt val”.

– Fundera på om du ska investera i en ny eller begagnad bil. I vår artikel ”Ny eller begagnad bil? Vi reder ut för- och nackdelarna” hittar du hjälpsamma tips.

– Fundera på vilken finansieringslösning passar dig bäst, lån eller leasing? Missa inte vår tidigare artikel ”Billån eller leasing – vad ska man välja?”, i vilken vi guidar dig till rätt val.

Låt din nästa bil vara en Suzuki 

Vi hoppas att du nu har bättre koll på när du bör byta bil samt vad du bör tänka på i samband med detta. Om du själv är i färd med att skaffa en ny bil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. När du väljer att köpa eller leasa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.