16 juli 2021

5 tips för en lyckad bilresa med katt

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av saker som är viktiga att tänka på när du ska köra bil med en hund som passagerare. Denna gång tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om fem saker som är viktiga att ta hänsyn till när du ska göra en bilresa med din katt.  

Att tänka på när du ska göra en bilresa med katten

När man ska ta med sig sitt husdjur i bilen finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Här nedanför har vi samlat fem tips och råd till dig som planerar att ta med katten på en bilresa:

1. Förbered katten genom träning

De allra flesta katter gillar inte att åka bil, vilket till stor del beror på de höga motorljuden i kombination med bilens rörelser. Ska du ta med katten på en längre bilresa kan det därför vara fördelaktig att genomföra viss träning innan resan.

För att vänja din katt att åka bil kan det vara bra att genomföra kortare turer och sedan utöka tiden allt eftersom. Allra bäst är det om du kan vänja katten att åka bil redan som liten.

2. Se till att buren är tillräckligt stor

När du ska ha med dig ett husdjur i bilen är det viktigt att det transporteras i en bur. Att ha en katt, eller något annat djur, som springer lös i bilen kan distrahera dig som förare och leda till trafikolyckor. Skulle olyckan väl vara framme kan ett löst djur skada sig allvarligt.

Säkerställ däremot att buren är tillräckligt stor, så att katten kan stå upp och vända sig om.

3. Se till att katten sitter säkert

När du ska ställa in kattburen i bilen är det viktigt att du gör detta på rätt sätt, så att katten sitter säkert. Buren ska antingen stå på golvet i bilen eller vara fastspänd med säkerhetsbälte på ett av sätena.

4. Ta med mat och vatten

Vid längre bilturer är det viktigt att katten inte blir uttorkad eller är utan mat för länge. Se därför till att alltid ta med dig både mat och vatten!

5. Lämna aldrig katten ensam

Sist men inte minst är det viktigt att du inte lämnar katten ensam i bilen. Framförallt om det är väldigt varmt eller kallt ute.

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål bil som tar dig och din katt fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.