11 juni 2021

7 tips för en lyckad bilresa genom Sverige

Under de senaste åren har allt fler upptäckt fördelarna med att semestra på hemmaplan med bil. Här tänkte vi därför dela med oss av sju tips som hjälper som hjälper dig att genomföra en lyckad bilresa genom Sverige! 

Tips för en oförglömlig bilsemester i Sverige

Som nämnts inledningsvis har intresset för semestrande i Sverige ökat under de senaste åren. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på hur mycket sevärdheter och vacker natur som finns runtom i landet!

Reser du dessutom med bil har du möjlighet att anpassa resan efter dina behov samt göra spontana stopp längs vägen. För att din bilsemester ska bli så lyckad som möjligt krävs det däremot en hel del förberedelser.

Nedanför har vi därför samlat några av våra bästa tips och råd till dig som planerar en bilresa genom Sverige:

1. Sätt upp en plan

Först och främst gäller det att sätta upp en plan och resväg. Vad vill ni se och vart vill ni åka? Finns det några särskilda sevärdheter som ni vill uppleva eller något speciellt som barnen vill göra?

2. Påbörja packningen i god tid

När ni väl har kommit underfund med vart ni ska åka under er bilsemester, gäller det att påbörja packningen. Något som bör göras i god tid innan avfärd. Gör gärna en packlista så slipper du glömma någonting!

3. Förbered underhållning till barnen

Har ni små barn som ska följa med på resan? Då kan det vara en god idé att förbereda spel, lekar och annan underhållning som håller dem sysselsatta. Tips på hur du lyckas med detta hittar du i våra tidigare artiklar:

Vill du ha ännu fler tips och råd rekommenderar vi dig att kolla in våra nio tips för en lyckad bilresa med barn. Här har vi dels samlat saker som är viktiga att tänka på inför avfärd men också under själva resan.

4. Förbered mellanmål och mat

För att göra semestern både billigare och hälsosammare kan det vara en god idé att förbereda och ta med mat hemifrån, istället för att enbart äta ute. Låt fantasin flöda eller spana in våra tidigare artiklar:

5. Se till att packa smart i bilen

När man ska spendera dagar eller veckor längs vägen är det mycket packning som ska med. För att säkerställa att allt får plats i bilen gäller det att tänka på hur ni stuvar in packningen. Som tur är har vi tidigare sammanställt fem tips som hjälper dig att packa smart i bilen!

6. Var utvilad

Att sätta sig trött bakom ratten är aldrig en god idé. Framförallt inte om du ska ge dig ut på en lång semester tillsammans med familjen. Se därför till att vara pigg och utvilad när det är dags för avfärd.

7. Gör stopp längs vägen

För att hålla energin uppe är det viktigt att göra kontinuerliga stopp längs vägen!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål bil som tar dig fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.