31 maj 2021

5 tips för att hitta den bästa småbilen

Är du på jakt efter en mindre bil? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen dela med oss av fem tips som hjälper dig att hitta den allra bästa småbilen baserat på dina förutsättningar och behov.

Så hittar du den bästa småbilen

När det kommer till bilar gäller det att alltid utgå ifrån sina egna förutsättningar och behov. Det är så man hittar den allra bästa modellen.

Nedanför har vi samlat en handfull frågeställningar som kan vara bra att fundera över när du ska köpa en småbil:

1. Hur ser ditt körmönster ut?

Det allra första du bör fundera över är hur ditt körmönster ser ut. Använder du huvudsakligen bilen när du pendlar till jobbet? Använder du den för att handla, skjutsa barnen till skola och fritidsaktiviteter?

Beroende på hur ditt körmönster ser ut kan en del småbilsmodeller vara bättre lämpade än andra. Det är viktigt att du hittar en bil som passar just dig och ditt körmönster!

2. Automat eller manuell växellåda?

Något annat som kan vara bra att fundera över är ifall du önskar en automat eller manuell växellåda. Kör du exempelvis mycket i stadsmiljö, eller någon annanstans där det blir mycket start och stopp, kan en automatlåda vara att föredra. Om du däremot kör mycket på landsväg fungerar en manuell växellåda minst lika bra.

3. Vilken typ av drivmedel önskar du?

Vill du att din bil ska drivas på bensin, biogas, diesel, el eller kanske en kombination av flera olika drivmedel?

På senaste tid har det blivit allt populärare att välja bilar som drivs av hållbarare drivmedel, exempelvis renodlade elbilar eller s.k. laddhybrider, vilka ger mindre förbrukning och lägre utsläpp. Något som gynnar såväl plånbok som miljö!

För att lära dig mer om vad som skiljer de två alternativen åt, och vilket av dem du ska välja, rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel ”Laddhybrid eller elbil – vad ska man välja?”.

4. Hur stor är bränsleförbrukningen?

Något annat som kan vara bra att fundera över och jämföra är den faktiska bränsleförbrukningen på olika bilmodeller.

Här vill vi även passa på att lyfta fram Suzuki Swift Hybrid, vilken utsågs till testvinnare när Teknikens Värld testade bränsleförbrukningen 2018.

5. Hur stor är din budget?

Sist men inte minst bör du såklart ha din budget i åtanke. Hur mycket får den nya bilen kosta?

Upptäck nya Suzuki Swift – en populär småbil

Om du är i färd med att skaffa en ny bil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov. Är du på jakt efter en småbil kan vi varmt rekommendera dig att spana in nya Swift. En sportig, charmig och busig småbil som bjuder på genuin körglädje!

Läs mer om Suzuki Swift eller kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare, de besvarar alla dina frågor och hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.