14 april 2020

Så hittar du den bästa privatleasingen

Vi har i en rad tidigare artiklar rett ut för vad leasing är samt klargjort för huruvida privatleasing är bra eller dåligt. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du som privatperson går tillväga för att hitta den bästa privatleasingen!

5 tips för att hitta bästa privatleasing 

Att hitta en ny bil är lättare sagt än gjort. Dels ska den passa alla de behov som du och din familj har, men också din plånbok. Med nedanstående tips blir denna process troligtvis lite enklare, samtidigt som du förhoppningsvis kan hitta den bästa privatleasingbilen.

1. Fundera på vilken typ av bil du önskar

Det allra första du bör göra är att fundera på vilken typ av bil du och din familj önskar. Något som kan vara lättare sagt än gjort. För att komma fram till ett passande svar kan du ta följande faktorer i åtanke:

  • Hur stor ska bilen vara och hur många säten ska den rymma?
  • Måste bilen vara anpassad för familjens aktiviteter såsom skidåkning eller cykling?
  • Hur ska bilen användas, sporadiskt för stadskörning eller kontinuerligt för pendling till jobbet samt bilsemestrar tillsammans med familjen?
  • Vilken typ av motor/drivmedel önskar du? Ska det vara bensin, diesel, biogas, el eller en hybrid mellan flertalet drivmedel?
  • Har du behov av fyrhjulsdrift eller annan utrustning?

2. Fundera på hur många mil som du kör årligen 

När man privatleasar en bil så regleras oftast antalet mil i avtalet med bilhandlaren/finansiären. Med andra ord får bilen endast köras ett visst antal mil. Överskrider du denna gräns så kan det utgå en straffavgift för varje övertrasserad mil, så kallade övermil.

Ett bra tips är därför att fundera på hur många mil som du kör årligen.

3. Fundera på hur mycket det får kosta

Att investera i en ny bil är för många en stor investering. Fördelen med leasing är däremot att du slipper betala någon kontantinsats. Istället betalar du en fast månadskostnad. Trots detta så bör du såklart fundera på hur mycket privatleasing får kosta baserat på din ekonomi.

4. Fundera på om du har några särskilda behov

Detta hör litegrand ihop med den första punkten. Vad vi menar med detta är däremot att du bör fundera på om du har några särskilda behov som riskerar att utsätta bilen för onaturligt slitage.

I och med att du endast långtidshyr bilen så ska den lämnas tillbaks i ett mycket gott skick. Man brukar prata om naturligt slitage. Bedöms det att bilen har utsatts för onaturligt slitage så kan du bli tvungen att betala dyra avgifter för att åtgärda dessa.

Har du en livsstil eller hobby som innebär att du har behov av att transportera husdjur eller andra föremål som riskerar att leda till onaturligt slitage, bör du således tänka igenom hur du ska lösa detta på ett annat sätt.

5. Kontrollera om din lokala handlare har några erbjudanden

Sist men inte minst bör du kontrollera om din lokala bilhandlare har några aktuella erbjudanden. Detta kan spara dig tusenlappar och slutligen vara det som hjälper dig att hitta den bästa privatleasingen!

Leasa en bil hos Suzuki 

Om du önskar att hitta den bästa privatleasingen, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. När du väljer att hyra en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris. Det mesta är dessutom inkluderat i leasingpaket, vilket innebär att du slipper tänka på sådant som service.*

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

*Drivmedel, vägtrafikskatt och försäkring ingår inte i våra leasingpaket.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.