24 augusti 2020

7 tips för att hitta den bästa pendlarbilen

Många svenskar är tvungna att ta bilen till och från jobbet. När man pendlar på detta sätt och kör tusentals mil per år, är det viktigt att man har en bra och pålitlig bil. Men hur går man egentligen tillväga för att hitta den bästa pendlarbilen? Det tänkte vi reda ut för i denna artikel! 

Så hittar du den bästa pendlarbilen

När det kommer till pendlarbilar så finns det inga generella svar som passar alla. Det gäller istället att du utgår ifrån dina egna förutsättningar och behov för att kunna hitta den bil som passar bäst för just dig.

Genom att fundera över nedanstående frågeställningar så är du förhoppningsvis ett steg i rätt riktning:

1. Hur många mil kommer du att köra?

Det allra första du bör göra är att fundera över hur många mil du kommer att köra varje år. Börja med att beräkna pendlingsavståndet och försök även att estimera hur mycket du kommer att nyttja bilen i andra sammanhang.

Genom att göra detta kan du senare beräkna vilka bensinkostnader, serviceavgifter och andra utgifter som bilen kan komma att kosta dig under ett år. Men mer om det senare.

2. Önskar du en stor eller liten bil?

Något annat som du tidigt bör fundera över är bilens storlek. Önskar du en liten och nätt bil som enkelt kan parkeras på de allra minsta parkeringsutrymmena? Eller önskar du istället en större bil som rymmer hela familjen och som passar er livsstil?

Om bilen uteslutande ska användas till pendling och det redan finns en bil inom familjen, kan det vara fördelaktigt att satsa på en mindre bil. Ska bilen däremot användas till andra vardagsaktiviteter och sysslor, exempelvis att skjutsa barnen till och från skolan eller också till storhandlingen, kan det vara bättre att satsa på en större bil.

3. Vilka krav har du på funktion, komfort och säkerhet?

När du väl har kommit underfund med bilens storlek, är det dags att börja fundera över vilka andra krav du har på bilens funktionalitet, komfort och säkerhet. Önskar du exempelvis ett rymligt bagageutrymme, ett infotainmentsystem, fyrhjulsdrift, autobroms, adaptiv farthållare, filbytes- och trötthetsvarnare eller något annat?

4. Vilka bilmodeller överväger du?

Nu börjar du troligtvis få bättre koll på vad du kräver av din framtida pendlarbil. Då är det dags att börja kika på lite olika bilmodeller.

Om du önskar en liten bränslesnål bil som inte tummar på varken funktion, komfort eller säkerhet, kan du med fördel kika in nya Swift. Vår allra minsta bil som tar körglädjen till nya höjder tack vare dess avancerade säkerhetssystem, pålitliga fyrhjulsdrift, bränslesnåla hybridsystem och djärva design. Med andra ord ett attraktivt val i småbilsklassen!

Är du däremot i behov av en större bil faller troligtvis Vitara dig i smaken. En riktig fyrhjulsdriven SUV som är utrustad med klassledande säkerhet redan som standard. Nu kan du dessutom få Vitara med Suzukis 48V-hybridsystem, vilket innebär lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

5. Hur mycket kommer bilen att kosta?

Att äga en bil innebär en hel del kostnader. Förutom bränslekostnader tillkommer fordonsskatt, serviceavgifter, försäkring och andra kostnader. Det gäller därför att du försöker estimera hur mycket den tänkta bilen kommer att kosta dig varje månad, för att därigenom kunna säkerställa att den faller inom din budget.

För att lära dig mer om hur du gör detta, kan du med fördel läsa våra tidigare artikel ”Månadskostnad för bil – vad kostar det att äga en bil?”.

6. Ska du köpa en ny eller begagnad bil?

Det är många där ute som funderar på om man ska investera i en ny eller begagnad bil. Inte minst om den ska användas till pendling. För att komma underfund med detta rekommenderar vi dig att läsa vår artikel ”Ny eller begagnad bil? Vi reder ut för- och nackdelarna”.

7. Vilken finansieringslösning passar bäst för dig?

När du ska skaffa en ny bil är det viktigt att välja en finansieringslösning som passar just dina förutsättningar och behov. Vanligtvis brukar man prata om två alternativ – att köpa en bil med hjälp av ett lån eller att hyra en bil via leasing.

För att lära dig mer om vad de olika alternativen innebär och vilket utav dem som kan passa bäst för just dina förutsättningar och behov, kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar:

Tips för ett trevligare pendlande

Sist men inte minst tänkte vi dela med oss av ytterligare tips och råd som hjälper dig att få ett trevligare pendlande. För att slippa värk och obehag i kroppen gäller det att inta en ergonomisk körställning. Något du kan läsa mer i vår artikel “Körställning i bil – så sitter du rätt“.

En annan sak som är viktigt när man nyttjar bilen väldigt mycket är att hålla den i fint skick och se till att den har rätt utrustning. Tips inom detta område kan du läsa mer om i följande artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en ny pendlarbil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. Vi erbjuder också hybridbilar och biogasbilar. När du väljer att skaffa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris. Vi erbjuder både köp och leasing.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.