19 oktober 2020

Så hittar du den bästa hybridbilen

Under de senaste åren har andelen hybridbilar som rullar längs vägarna ökat explosionsartat. Nyregistrering av laddhybrider och elbilar ökade under 2018 med nästan 50 procent i jämförelse med föregående år, enligt siffror från Ny Teknik. Allt fler svenskar får således upp ögonen för denna typ av bilar, men hur hittar man egentligen den bästa hybridbilen?

Innehåll

  • Vad är en hybridbil?
  • Fördelar med hybridbilar
  • 3 tips för att hitta den bästa hybridbilen
  • Låt din nästa bil vara en Suzuki

Vad är en hybridbil?

I och med att hybridbilar är en förhållandevis ny företeelse tänkte vi först och främst börja med att reda ut för vad en hybridbil faktiskt är.

Det som kännetecknar dessa bilar är att de drivs av minst två kraftkällor. I de allra flesta fall en traditionell förbränningsmotor (som drivs av diesel eller bensin) samt en elmotor (som drivs av batterier).

Inte att förväxla med en elbil…

Eftersom de flesta hybridbilar har en elmotor som sekundär kraftkälla är det många som blandar ihop dessa med elbilar. Synonymt för en elbil är nämligen att den enbart drivs av el och det är alltså detta som skiljer de två åt.

Fördelar med hybridbilar

Nu när du har bättre koll på vad som kännetecknar en hybridbil, tänkte vi berätta mer om dess fördelar.

Som tidigare nämnts består dessa bilar av åtminstone en kraftkälla som drivs av ett förnyelsebart drivmedel. Med anledning av detta så minskar utsläppen av koldioxid och andra skadliga ämnen avsevärt, vilket är skonsamt för miljön.

De minskade utsläppen är däremot inte enbart skonsamt för miljön, utan även för din plånbok. En stor del av kostnaden för att äga en bil går till bensin. Genom att minska förbrukningen av bensin eller diesel slipper du således tanka lika ofta och lika mycket, vilket gör att du med stor sannolikhet sänker dina kostnader.

3 tips för att hitta den bästa hybridbilen

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att införskaffa en hybridbil. Men hur går man egentligen tillväga för att hitta den allra bästa bilen? Nedanför har vi samlat tre frågeställningar som förhoppningsvis hjälper dig att hitta den bästa bilen för dig och dina behov:

1. Vad har du för budget?

Det är stor skillnad på hybridbilar och hybridbilar. En del är väldigt dyra medan andra är mer överkomliga. Ett bra tips är därför att fundera på hur mycket pengar du kan lägga på din nya bil.

På Suzuki vill vi att fler ska kunna ta del av den fördelaktiga hybridtekniken. Därför har vi sett till att våra hybridbilar är överkomliga i pris!

2. Hur mycket kan du spara?

Det är inte bara priset som kan skilja sig avsevärt mellan bilarna, utan även hur mycket du kan spara. Vi rekommenderar dig därför att kika lite närmare på hur mycket pengar du kan spara varje månad.

När du väljer en hybridbil från Suzuki kan du spara in avsevärda summor pengar tack vare lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

3. Vilka finesser går det att få?

För många är det också viktigt att kunna få en bil som innehåller bekvämligheter och funktioner som förhöjer körupplevelsen. Det kan handla om allt ifrån fyrhjulsdrift till infotainmentsystem och säkerhetsfunktioner.

Suzukis hybridbilar är alltid fullmatade med utrustning. Redan i standardutförandet ingår en hög utrustningsnivå som bidrar till en förstklassig körupplevelse. De innehåller också avancerad säkerhetsteknik som medför en trygg och säker resa.

Låt din nästa bil vara en Suzuki

På Suzuki erbjuder vi redan fyrhjulsdrift som standard. Nu gör vi detsamma med hybridtekniken!

Numera kan du få hybrid som standard i våra bilmodeller Swift, Swift Sport, Vitara och S-Cross. I vårt hybridsystem laddas batteriet under färden, vilket gör att du slipper tänka på att hitta laddstolpar. Självklart kan du även dra nytta av lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

Hitta din närmsta Suzuki-återförsäljare för att boka en provkörning och lära dig mer om vårt hybridsystem.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.