30 mars 2020

Så hittar du den bästa familjebilen

Att investera i en bil som rymmer hela familjen och som har all den utrustningen som man önskar, kan vara minst sagt utmanande. Vi tänkte därför dela med oss av fem frågeställningar och tips som hjälper dig att hitta den bästa familjebilen! 

Innehåll 

  • 5 tips för att hitta den bästa familjebilen
  • Låt din nästa familjebil vara en Suzuki

 

5 tips för att hitta den bästa familjebilen 

Att hitta en lämplig bil kan vara utmanande. Att hitta en bil som erbjuder den komfort och utrustning som passar hela familjen och era gemensamma behov, är däremot i en klass för sig.

För att underlätta denna process tänkte vi därför dela med oss av fem frågeställningar och tips som förhoppningsvis hjälper dig att hitta den perfekta familjebilen:

1. Hur många säten är ni i behov av? 

I en familjebil är det såklart viktigt att hela familjen får plats. Börja därför med att fundera på hur många säten som ni är i behov av – 5 eller 7?

2. Bör bilen passa för särskilda aktiviteter?

De allra flesta föräldrar är troligtvis vana vid att ständigt skjutsa och hämta sina barn till och från skolan. Och när de inte ska till skolan så ska de till någon träning eller aktivitet. Fundera därför på om bilen bör vara särskilt anpassad för dessa.

Måste den exempelvis ha ett rymligt bagageutrymme för att få plats med hockeyutrustningen? Eller måste den kunna förses med en takbox för att rymma slalomskidorna?

3. Tänk på säkerheten! 

Detta är ingen frågeställning, utan en uppmaning. När du investerar i en familjebil så bör du säkerställa att den är utrustad med klassledande säkerhet. Den ska trots allt transportera det allra värdefullaste du har, dina barn!

4. Finns det någon annan utrustning som är viktig?  

Förutom storleken och säkerheten, bör du även fundera på om du och din familj önskar någon annan utrustning eller teknik. Finns det exempelvis behov av en dragkrok, ett lastnät för bagageutrymmet, ett infotainmentsystem eller också någon annan utrustning?

5. Hur mycket bör den dra?

De allra flesta vill få sina pengar att räcka så långt som möjligt. Inte minst om man har barn. Ett bra tips är därför att välja en bränslesnål bil som gör gott för såväl plånbok som miljö!

Låt din nästa familjebil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en ny familjebil, kan du med fördel kolla in våra bilmodeller Vitara och S-CROSS. Två rymliga bilar som är utrustade för att underlätta vardagen och transportera din familj på ett säkert sätt!

Vitara är en riktig fyrhjulsdriven SUV, utrustad med klassledande säkerhet redan som standard. I Vitara finns bl.a. autobroms med fotgängaravkänning, filbytes- och trötthetsvarnare samt trafikskyltsigenkänning. Den har även dödavinkelvarnare och varning för bakomvarande trafik när du backar.

S-CROSS är en prisvärd crossover med mängder av utrustning redan i standardutförandet. Intelligent fyrhjulsdrift, effektiva motorer och rejält med utrymme gör S-CROSS till ett populärt val. Dessutom har S-CROSS en minst sagt dynamisk styling – känsla, kvalitet och aerodynamik.

Både Vitara och S-CROSS går nu att få med Suzukis 48V-hybridsystem, i vilket batterierna laddas under färden, så att du slipper tänka på att hitta laddstolpar. Dessutom har den lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

Hitta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och din familj!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.